fdf Билки – Я

Ясен - мощен диуретик

Ясен (Fraxinus excelsior)

Листата и кората на това дърво се използват като лечебно средство в продължение на хиляди години. Използваната част е листа, източник на флавоноиди и монитол. Високото му съдържание на монитол и калиеви соли му придават диуретично действие и улесняват разхлабването при запек.

Има противовъзпалителни, антиревматични, антиартритични и диуретични свойства. Благодарение на тези свойства, листата се използват ефективно при подагрозен ревматизъм, артрит и подагра.

Това растение е богато на фраксин, диуретично вещество, което помага за премахване на пикочната киселина. Тази полза прави кората му подходящо средство за лечение на подагра и артрит.

Искам да подчертая неговите противовъзпалителни, антиревматични и антиартритични свойства. Идеален, когато при задържането на течности с последващи отоци.

В комбинация с копър разтваря утайките, натрупани в бъбреците. Отварата от изсушените листа действа като добро естествено слабително средство, докато варенето на сухата кора е стягащо.

Поради противовъзпалителното и успокояващо действие листата се използват с добри резултати при лечението на остеоартрит.

Прилагането на горещи компреси при синини, лумбаго и остеоартрит, напоени с отвара от листата на това дърво успокоява болката.

Пепелта от кората на дървото укрепва стените на кръвоносните съдове. Свързана с други венотонични растения като гинко билоба и червена лоза, пепелта е с успешно лечение на разширени вени, счупени капиляри и хемороиди.

ПРЕПОРЪКА:
Преди приема на каквито и да е запарки и отвари с билки да бъде направена консултация със специалист: dietologteodosiya.com!

Защото здравето е истина!

Диетолог Теодосия Станева, онлайн консултация с диетолог, консултиране с диетолог онлайн, консултация за хранене, диети, рецепти, билки
Skype