fdf ЦВЕТНИ ЛЕКОВЕ С БИЛКИ

 

ЦВЕТНИТЕ ЛЕКОВЕ са за всички ни: подходящи за възрасти от нула до безкрайност и без противопоказания като се използват разумно и според нуждите!

От какво се оплаквате?

Тревожни сте? Често сменяте настроението си? Стигате до депресия дори?

Развили сте нервно растройство?

Или нещо ви ухапа?

Изгорихте ли се?

Натъртихте се доста при падане?

Страдате от астма?

Екземата е пак активирана? Имате псориазис?

А, може би сте болни от рак или…?

Капвате няколко капки от цветната есенция в определено количество чиста изворна или минерална вода ( без да разклащате ) и след това, бавно изпивате.

– Какви капки? Колко на брой? Какво количество вода?

-Логично е да се има предвид и какъв е проблема, нали?

-Да, разбира се!

Цветните лекове се приготвят по следния начин:

Потапяме пресни цветове от дървета, храсти или треви ( от 7 ( числото на мъдростта; седем са цветовете на дъгата и т.н. ) вида ) в съд с чиста изворна вода и оставяме под лъчите на слънцето ( постоянно слънце, без облаци ) минимум 3 – 4 часа .

В един момент ще забележете, че водата, която е покрита от цветовете, образува мехурчета. Това са мислите на цветовете, които ще се предадат на нашите чрез водата, а те са зареждащи с любов за здраве и мъдрост.

Пресните цветове се събират в момент на цъфтеж от чисто място сред природата. Точно тогава, енергията им се засилва от тази на слънцето. Това е добре да се случва рано сутрин, когато всичко все още е спокойно!

Водата потенциализира от есенцията на цветето – навлиза в течността.

Този елексир се смесва с алкохол в определени пропорции, който го консервира и се приема по подходящ начин.

В какви пропорции да си приготвим ЦВЕТНИЯ ЛЕК:

40 броя цветчета от дърво, храст или трева поставяме в 250 мл чиста изворна вода и след като е постояла на постоянно слънце, поне 3 – 4 часа, прецеждаме.

Смесваме с 250 мл чист домашен алкохол ( ракия над 50 градуса ) или 60 градусов чист спирт.

Поставяме в тъмно шише или съхраняваме на тъмно.

От тази есенция прибавяме определен брой капки в съответното количество чиста изворна или минерална вода според нуждите.

Приемът на есенцията в концентрирана форма оказва ефект на момента,  но изчезва бързо. В разредена форма ефектът е  много по-дълготраен.

Добре е да се приема в неразреден вид по 3 капки, 5 пъти през  10 минути за деня  (  вид ударна лечебна доза ). Но, не при всички случаи е така – трябва да се предпише от специалист!

А, когато усетим първите сигнали на подобрение, да започнем да приемаме есенцията в разредена форма. Може да се накапват 3 капки директно в устата, 5 пъти през 2 часа за деня ИЛИ 3 капки в 50 до 100 мл чиста изворна или минерална  вода, от която се пият по 5 глътки през 2 часа за деня ( вид лечебна доза ).

За профилактика и по – малки нужди: 3 капки в 200 мл чиста изворна или минерална вода, като се пие много бавно – на глътки в продължение на 10 минути за деня.

Колко дни да се приема зависи от вашите емоции и здравословно състояние като цяло, така че, винаги се консултирайте със специалист!

print

ЦВЕТНИ ЛЕКОВЕ С БИЛКИ

Вашият коментар

Записаният e-mail няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

 

Диетолог Теодосия Станева, онлайн консултация с диетолог, консултиране с диетолог онлайн, консултация за хранене, диети, рецепти, билки
Skype