fdf Пирен за пикочен мехур и простата

Пирен (Erica cinerea)

Пиренът е малък храст с малки листа и белезникави или розови цветове. Расте спонтанно в горите, хълмовете и скалите в цяла Европа.
Неговите флавоноиди и танини успокояват при болезнено възпаление на стената на пикочния мехур, причинено от инфекция на пикочните пътища. Има и противовъзпалително действие върху простатата.
Използваната част е цветa, богат на флавоноиди и танини. Освен, че е диуретик, той има противовъзпалително действие върху простатата и предотвратява цистит и образуването на камъни. Идеален за хора, които са склонни да задържат течности и също са предразположени към цистит.

Когато се смеси с коприва се постигат добри резултати при лечението на хипертрофия на простатата.

Диуретичните свойства му позволяват да увеличи обема на урината, нещо съществено при лечението на инфекции на пикочните пътища.

Пиренът, смесен с мечо грозде, друго важно растение при лечението на цистит и мощен антисептик има оптимален ефект при остри или хронични пристъпи и за предотвратяване на рецидиви.

Може да се използва и за естествено лечение на камъни в бъбреците.

Сварени в продължение на 5 минути по 2 супени лъжици пирен с бял равнец, мащерка и невен в 500 мл вода дезинфекцират и лекуват рани, пъпки и циреи.

В комбинация с живовляк, запарката помага за спиране на диарията. Това лечебно растение ускорява заздравяването на кървящи вътрешни хемороиди и анални фисури.

За краткосрочно приложение може да се използва запарка от 1 супена лъжица на 250 мл вряла вода за 3 минути.

Предпазни мерки
За да се предотврати дразнене на чревната лигавица е добре да се комбинира с живовляк или слез.
Да се избягва приема му в случай на гастрит, язва или хроничен запек!

ПРЕПОРЪКА:
Преди приема на каквито и да е запарки и отвари с билки да бъде направена консултация със специалист: dietologteodosiya.com!

print

Пирен за пикочен мехур и простата

Твоят коментар

Записаният e-mail няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

 

Диетолог Теодосия Станева, онлайн консултация с диетолог, консултиране с диетолог онлайн, консултация за хранене, диети, рецепти, билки
Skype