fdf Как да оздравея?

Оздравяването започва с изчистване на организма и постигане на баланс на средата в него!

 

 

 

 

 

 

Необходимо е пречистване на замърсената кръв в ежедневието.

 

 

 

 

 

 

При замърсяването ѝ се наблюдава състояние на умора, лошо настроение, раздразнителност, слаба памет, проблеми с концентрацията и съобразителността, нарушение на съня. Много хора по света споделят за тези ежедневни преследващи ги смущения.

– Как се стига до това?

Обикновено се влияем от  рекламите, които ни информират за най-достъпните и бързо действащи "здравословни продукти".

– И какво се случва?

Клетките "се хранят" с изкуствени вещества. Резултатът е пагубен, защото организмът се пълни с токсини и състоянието на човек се влошава.

– Какво да направим за да излезем от порочния кръг на примамливото "хранене"?

– Добре е да пречистим организма си! Пречистване на клетъчно ниво.

За да се случи пречистването добре е нужно да сме настроени за това психически и физически. В противен случай няма как да сме максимално доволни от себе си!

Пречистването помага да се изхвърлят токсичните остатъци от кръвта, лимфата и другите телесни течности на организма.

Почти всички токсини в тялото приемат формата на киселини, а тези киселини трябва да бъдат неутрализирани и изведени от нашето тяло. Така се възстановява нормалния алкален баланс в кръвта, лимфата и другите телесни течности.

Всяка клетка се обслужва от кръвта. А именно кръвта храни клетката, подменя износените части и изхвърля отпадъците. Същото е от значение и за лимфната система.

Една от основните функции на лимфата е да пречиства кръвта и тъканите от киселинните отпадъци, но когато е замърсена, няма как да изпълнява тази си функция. Киселините поставят препятствия при преминаване на лимфата по лимфните пътища и с това се намалява способността ѝ да пречиства кръвта и тъканите.

При ежедневно приемане на вода – около 2,5-3 литра (с достатъчно движение и изчистено хранене) , отпадъците се изхвърлят от кръвта и тъканите и се отделят през бъбреците, дебелото черво и кожата. Така всички тъкани са измити, а жизнените ни течности са заредени с прясна вода.

Целта на изхвърлянето на киселинните отпадъци е да се въстанови рН равновесието в кръвта и тъканите.

рН е стандартна мярка за алкално – киселинното равновесие и се движи между 1 (крайно киселинно) и 14 (крайно алкално) като 7 е прието за неутрално ниво.

Кръвта има леко алкална стойност на рН между 7,3 и 7,4. Ако рН на кръвта падне под 7,1 или се повиши над 7,5, баланса се нарушава и ако не се възстанови бързо, изхода е фатален.

Голямото количество на киселинни остатъци в кръвта и тъканите потиска имунната реакция, нарушава метаболизма, пречи на храносмилането и усвояването и създава благоприятна среда за инфекции, които причиняват изменения и нарушения в биологичните функции.

За да имаме представа колко е важен баланса на рН в човешкия организъм, описвам накратко как той влияе върху функциите на основните органи в нашето физическо тяло.

Сърцето изпомпва кръв и ако кръвта съдържа много киселинни остатъци, това може да увреди тъканите му. За да е нормален сърдечния ритъм на човека е необходима алкална среда. Киселинните остатъци намаляват способността на кръвта да пренася кислород и сърцето не получава достатъчно от него.

Една от основните функции на черния дроб е да филтрира отровните отпадъци в кръвта. Успява ли, след като през него преминават много несвойствени за човешкото тяло замърсители? Той произвежда голяма част от алкалните ензими, от които зависи имунната реакция. Трябва да го пазим, за да изпълнява добре функциите си!

Ако не се храним, както желае ПРИРОДАТА,

ако злоупотребяваме с лекарства, с алкохол, с хормонални таблетки и комерсиални храни, ако вземаме наркотични вещества и други, тялото започва да си оформя склад от киселинни отпадъци в ставите и други твърди тъкани. То се отравя и една от диагнозите ни може да е артрит.

Бъбреците също са в помощ на филтрирането на кръвта. По този начин поддържат рН. А какво ли се опитват да филтрират? Ненужните киселинни отпадъци от неправилно хранене, както и лекарствата сериозно увреждат нежните бъбречните тъкани като образуват камъни или възпаление на пикочния мехур.

Ето така (най-общо написано) киселинните остатъци се разхождат в организма ни и заедно с хранителните вещества проникват в клетките.

Да почистим замърсения си организъм и да създадем баланса

 

Защото здравето е истина!

Диетолог Теодосия Станева, онлайн консултация с диетолог, консултиране с диетолог онлайн, консултация за хранене, диети, рецепти, билки
Skype