fdf Днес повече от всякога е време за здраве!

 

Каквото и да се случва в земния свят, само здравето е най-важно! Но, не само за оцеляването, а и за развитието!

Оцеляването е шанс за човека, а развитието е истинската връзка: човек с човека.

ЗДРАВЕТО се включва във всичко, което е човек: психика и физика.

ЗДРАВЕТО – това е осъзнатост и стабилност на психика и тяло (физика). То е това, което дава реалната възможност, дори в ситуация на т. нар. “пандемия”  (каквато и да е тя), да знаем за себе си и да учим тези, които искат да бъдат ЗДРАВИ.

Точно за днес и за следващите дни – в определената ситуация на облъчване – зараза (независимо в пряк или преносен смисъл на думите) и икономически срив, няма как да се предпазим адекватно – да повдигнем имунитета си, ако в основата си не сме здрави или да сме в развитие. Че и да можем да учим всеки един от нас – другия до нас как да го прави. Освен, ако пак повтарям: не сме правили здраве преди това – здраве на психиката и тялото.

Но, днес имаме възможността, щом сме оцелели (независимо, дали сме болни), да се спрем у дома (не заради онова другото, а за себе си) и сами, да се обърнем към човека в себе си. Да го узнаем този човек, т. е. да го проучим: От къде е? И що е? И кой го храни?! Защо му е тясно в къщи и защо иска въздух отвън?

Какво причинява на онова, което го храни? И дали използва осъзнато храната и дали тя е тази, която дава здраве? Коя е тя всъщност, тази дето е за човека? Че чрез нея мисли и мислите стават част от храната.

Стават част, защото ги изчиства и захранва и те знаят как да градят и поддържат имунитет, за да е пълноценен организма всеки ден и адекватно да се справя в дадена ситуация и да излиза по-чист.

Тук сме (на земята) да се захранваме, а не да се нахранваме.

Тук сме да мислим, а не да го измислим – да го излъжем!

Но, на земята е мястото, където можем да лъжем.

В училището винаги има две

възможности:

ДА ЗНАЕМ – ИСТИНА!

ДА НЕ ЗНАЕМ – ЛЪЖА!

Тук – на земята учим, а отвъд получаваме дипломата.

Но, тук можем да знаем – да разберем. Не учим напразно!

Земята е мястото, където можем да лъжем, както написах вече по-горе. Възползваме се от възможността ни земна и го правим: лъжем се – себе си. Дори и да разберат другите, не е по-страшно от това, че лъжем себе си.

– Защо ли?

– Защото, когато сме сами или в ситуация, виждаме колко е самотно и нереално. И, ако си помислим, че до нас стоят или кръжат навсякъде безброй много такива лъжливи хора…

– И какво?

– Страшно е!

– И, защо?

– Защото има хора, но няма никой, който да ни прилича на човек. Онзи човек, който да сме всички – ЗДРАВИЯТ. Той не лъже себе си!

ВЗЕМЕТЕ ЗДРАВЕТО, не защото “се предлага“, а защото е ЖИВОТА!

print
Днес повече от всякога е време за здраве!

Твоят коментар

Записаният e-mail няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *.

 

Диетолог Теодосия Станева, онлайн консултация с диетолог, консултиране с диетолог онлайн, консултация за хранене, диети, рецепти, билки
Skype